Doelgroepen

Wij geven bij Variant les aan diverse doelgroepen. Hieronder zie je een korte beschrijving van wat die groepen doen.

Kleutergym en recreatief turnen.
Vanaf 3 jaar kunnen kinderen lid worden van onze vereniging. Zij starten dan in de kleutergroep gecombineerd met jongste recreanten (tot ongeveer groep 4). Ze leren gedurende één lesuur per week spelenderwijs de mogelijkheden van hun eigen lichaam verkennen. Springen, rennen, klimmen, maar ook de eerste oefeningen zoals een koprol of radslag helpt ze hun grenzen te verleggen, ieder kind op zijn/haar eigen niveau.

Recreatief turnen
Vanaf (ongeveer) groep 5 kunnen kinderen instromen onze recreantengroepen. Op een leuke manier zijn zij, gedurende één uur per week, om echte turnonderdelen onder knie te krijgen. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van o.a. balken, matten, rekstokken, kasten en trampolines.

Testgroep
Regelmatig komen vanuit de recreantengroep kinderen naar voren die opvallen door hun beweeglijkheid. Vaak zijn voor deze kinderen bij het recreatief turnen de mogelijkheden te beperkt. Op dat moment gaat de trainster in overleg met de ouders om te kijken of het kind als "jong talent" een tijdje proef wil draaien in de testgroep. Vindt het kind het vervolgens leuk en vindt de trainster van de wedstrijdgroep ook dat er voldoende mogelijkheden zijn, dan kan besloten worden het kind in te laten stromen in de wedstrijdgroep.

Selectie
Onze wedstrijdturnsters turnen gemiddeld 2 tot 3 keer per week en komen uit in 4 e of 5 e divisie. Naast competitiewedstrijden, nemen zij ook deel aan individuele wedstrijden binnen de regio. Via deze wedstrijden kunnen de turnsters doorstromen naar districtswedstrijden.

Streetdance
Naast turnen, biedt Variant ook de mogelijkheid om te streetdancen. Op een leuke manier komen de kinderen in aanraking met dansen en muziek. Vanaf groep 4 t/m ongeveer 17 jaar zijn kinderen welkom om bij ons te komen streetdancen.